Etapp 2

RG Bostad

Nu är det dags för nästa etapp av Västra Munktellstaden och vi på RG ska nu få bygga hjärtat av denna nya stadsdel, den södra delen av kvarteret Nyvaket. Som detaljplanen anger blir det två parallella huskroppar med tegelfasad och vi ritar just nu om vårat första förslag efter marknadens behov av fler mindre lägenheter, så som 2:or och 3:or. Några nytänkande idéer från första skisserna har vi kvar i arbetet framåt, så som bottenvåningens luftiga mezzaninlägenheter och takvåningens fantastiska ljusa atriumlägenheter. Totalt blir det ca 56 st lägenheter. Vi kikar också på att få in trä i eventuellt både stommen och fasaden, och i så fall också i inredningen, kanske en snygg innervägg i trä!

Läs mer här>>

Riksbyggen

I andra etappen på första parkett intill Eskilstunaån kommer vi på Riksbyggen bygga Brf Åstråket. Här blir det två fristående byggnader om fyra våningar i ett eget kvarter, vilket ger en mycket trevlig boendemiljö med ljusa gårdar och fint ljusinsläpp. Läget är oslagbart med endast promenadstråket mellan husen och vattnet. Här kommer vi erbjuda 36 moderna och genomgående  lägenheter i bostadsrättsform med två balkonger alternativt en balkong och en uteplats.
Välkommen till en ny underhållsfri verklighet i rofyllda kvarter med exklusivt åläge intill historiska kvarter i centrala Eskilstuna.

Läs mer här>>

Kfast

Här kan vi snart erbjuda bostäder i ett område som är nära historien och stadens ursprung. Här bor du med upplevelser, kultur, idrott och fritid som granne. Här har du gångavstånd till centrum med placering precis intill Eskilstunaån i bästa solläge. Här får du närhet till förskola, butiker, restauranger och företag. Här finns din vardag. Här är du hemma. Välkommen till Västra Munktellstaden!

Läs mer här>>

Etapp 1

Riksbyggen

I första etappen har vi på Riksbyggen byggt Brf Lokomotivet som stod inflyttningsklart 1 september 2020.  48 lägenheter fördelade på två hus om fyra våningar vardera och under huset finns gemensamt garage. Husets ljusgråa tegel karaktäriseras av bevarad industrihistoria och mellan föreningens två hus finns en trivsam innergård med sittplatser och vy mot Eskilstunaån. Ljusa och moderna lägenheter med balkong eller uteplats och några av lägenheterna har även en egen takterrass.

Läs mer här>>

Kommunfastigheter

Den övergripande målsättningen för Munktellstaden är att den ska bli en levande stadsdel med huvudinriktning mot kultur, idrott och fritid samt upplevelsenäring och kunskapsföretag. När vi nu får ännu ett tillskott av hyresrätter i området, precis bredvid ån, så bidrar vi till att möjliggöra målsättningen om en levande hållbar stadsdel. Vi erbjuder 1-4 rok. Att bo och leva i Västra Munktellstaden är att befinna sig i en nutida historia. Planerad inflyttning januari 2020, med start av uthyrningen tidig höst 2019.

Läs mer här>>

RG Bostad

Precis i kanten av Eskilstunaån och i anslutning till Västerbron byggde RG Bostad 35 bostadsrätter och en lokal i första etappen. Den vanligaste lägenhetsformen är 4:or i etage med rymliga uteplatser eller takterrasser samt balkong. Dessa är utformade lite som radhus fast i stan.
Tegelfasaden som anspelar på områdets rika industrihistoria kompletterat med moderna plåtdetaljer vann pris som Årets Fasad 2020 i Sverige.

Än finns det bostäder kvar Läs mer här>>

Klicka på respektive logga för att komma till projektets hemsida där du kan läsa mer och anmäla ditt intresse.