Om Västra Munktellstaden

Även om ljuden från industrierna har tystnat sedan länge är de spektakulära tegelbyggnaderna mer aktuella än någonsin. Sedan de sista industrierna lämnade Munktellstaden har området förvandlats till en stadsdel där kultur och idrott samspelar med företag och upplevelsenäring. Här berättar vi mer om framtiden för en av Eskilstunas mest spännande stadsdelar.

Riksbyggen

Här i Västra Munktellstaden planerar Riksbyggen att uppföra 48 bostadsrätter i form av 1-4 rok. Ett modernt och bekvämt boende där alla lägenheter har balkong, uteplats eller rent av lyxig takterrass! Här bor du å-nära, granne med nya STIGA Sports arena och nya Munktellbadet. Bara ett stenkast bort på andra sidan Västerbron finns matbutik och annan service. Med andra ord – Här finns rum för hela livet! Planerad inflyttning höst/vinter 2020.

Läs mer här>>

Kommunfastighet

Den övergripande målsättningen för Munktellstaden är att den ska bli en levande stadsdel med huvudinriktning mot kultur, idrott och fritid samt upplevelsenäring och kunskapsföretag. När vi nu får ännu ett tillskott av hyresrätter i området, precis bredvid ån, så bidrar vi till att möjliggöra målsättningen om en levande hållbar stadsdel. Vi erbjuder 1-4 rok. Att bo och leva i Västra Munktellstaden är att befinna sig i en nutida historia. Planerad inflyttning januari 2020, med start av uthyrningen tidig höst 2019.

Välkommen hit!

Läs mer här>>

RG Förvaltning

Precis i kanten av Eskilstunaån och i anslutning till Västerbron bygger RG Förvaltning 35 bostadsrätter och en lokal. Den vanligaste lägenhetsformen är 4:or i etage med rymliga uteplatser eller takterrasser samt balkong. Dessa är utformade lite som radhus fast i stan!
En yttre fasad med tegel som anspelar på områdets rika industrihistoria kompletteras med en mjukare innegård med entrébalkonger till lägenheterna på de övre våningarna.

Läs mer här>>

Munktellstaden utvecklas

Eskilstuna växer. Med en ökning på cirka 1 000 personer varje år är vi en av de snabbast växande kommunerna i landet. Därför måste vi skapa nya möjligheter till bostäder. Munktellstadens centrala läge och närhet till ån gör platsen till en attraktiv stadsdel där en omväxlande bebyggelse ska ge detaljrikedom och variation.

Västra Munktellstaden skapar en spännande länk mellan dåtidens industrier och dagens samhälle. Planen är att bostadsområdet inte bara ska bli en trivsam stadsdel att bo i, utan även en förebild för stadsutveckling. För att områdets industrihistoriska estetik ska bevaras har ett kvalitetsprogram tagits fram som reglerar den estetiska utformningen. Det innebär att de nyproducerade bostäderna samspelar med den historiska karaktären.

Munktellstaden är en plats i förändring. Gång- och cykelbron Västerbron binder samman området med centrala Eskilstuna. Bron ligger alldeles intill stadens besöksmål Munktellbadet och ett stenkast från den toppmoderna Stiga Sports Arena. Med satsningen på nya bostäder fulländas planen för att skapa en levande stadsdel med fokus på kultur, idrott, fritid samt upplevelsenäring och kunskapsföretag.

Klicka på respektive logga för att komma till projektets hemsida där du kan läsa mer och anmäla ditt intresse.